Legătura Hosting și SEO. Cum afectează Găzduirea Web SEO?

Optimizare și Hosting

Există câteva lucruri de menționat atunci când alegeți firma de hosting pentru site-ul dumneavoastră.

  1. Viteza de Încărcare a Siteului
  2. Uptime și Downtime Server
  3. Locația Serverului

Viteza de încărcare. Hosting și SEO

Viteza de încărcare a unui site web determină poziția în motoarele de căutare. Motivul principal se bazează pe faptul că pe măsură ce site-urile sunt mai rapide, experiența utilizatorilor e mai bună.

Deși viteza de încărcare nu este în totalitate afectată de furnizorul de servicii de web hosting, o infrastructură solidă care poate suporta ultimele un volum mare de trafic este vitală. Dacă site-ul web are nevoie de mai mult de două secunde de încărcare, atunci este un semn clar că serviciul de găzduire web trebuie reevaluat.

Uptime și Downtime Hosting. Impact SEO

Optimizarea pentru motoarele de căutare este direct afectată de uptime și downtime. Impactul ratei de uptime este unul direct asupra poziției din motoarele de căutare. Motoarele de căutare pun accent pe rata de valabilitate a unui site web. Această măsură este crucială pentru a menține calitatea rezultatelor de căutare.

Conceptul de downtime se referă la perioada de timp în care siteul nu este accesibil din cauza unor probleme de server. Dacă un site web este întotdeauna oprit atunci când roboții de crawling încearcă să-l analizeze, siteul va fi considerat ca fiind instabil. Apare așadar o scădere în ranking.

Locația serverului de hosting și SEO

Locația serverului este de obicei un factor primar în ceea ce privește viteza siteului dumneavoastră. Pentru a reduce latența, este recomandat să găzduiți siteul într-un data center localizat aproape de vizitatorii voștri. Cu cât distanța este mai mică, cu atât durează mai mult pentru date să fie tranferate.

Locația serviciilor de hosting influențează în mod direct optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) și viteaza încărcării paginilor web.

0 Shares:
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like