Name Server și DNS. Ce sunt Name Serverele? NS Domeniu (Domain Name Server)

Name server și DNS

Un name server este o aplicație de computer care implementează serviciul de rețea pentru furnizarea răspunsurilor la cererile către un serviciu director. Un exemplu de name server este serverul component al Domain Name System (DNS), unul dintre cele două namespace-uri principale ale Internetului. Cea mai importantă funcție a serverelor DNS este traducerea numelor de domenii și hostname-uri în adrese numerice corespondente de tipul Internet Protocol (IP).

Namespaces, IP și Ierarhie domenii

Internetul menține două tipuri de namespace principale: ierarhia domeniului și sistemul de adrese IP.

Domain Name System (DNS) menține namespace al domeniului și furnizează traducerea serviciilor între aceste două namespace-uri. Name Serverele de Internet implementează Domain Name System (DNS).

Nameservere și Web Hosting

Name Serverele sunt furnizate de firmele de găzduire web și reprezintă cheia ca websiteul dumneavoastră să fie valabil pe web. În general nameserverele sunt denumite ns1.numedomeniu.tld, ns2.numedomeniu.tld etc. În mod normal veți primi două nameservere diferite. Setarea nameserverelor are loc de obicei în câteva secunde dacă aveți informațiile potrivite.

În cât timp se actualizează nameserverele unui domeniu?

Dacă atașați nameserverele pentru prima data la un domeniu nou, recent achiziționat, acestea au șansa să se actualizeze mai repede în baza de date. Dacă actualizați nameserverele pentru că vă schimbați furnizorul de găzduire web, atunci durata de așteptare poate fi de la 7-8 ore până la 48-72 de ore.

0 Shares:
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like