Contractul de furnizare servicii

 

Capitolul 1. Noțiuni Introductive.

 

Părțile contractului:

Furnizorul:

Web Team Concept S.R.L

Beneficiarul:

Persoana juridică sau persoana fizică ce contractează în sistem online Servicii furnizate de către Webteam Hosting & Concept , denumită în continuare Client sau Beneficiar. Webteam Hosting & Concept poate folosi datele solicitate Clientului pentru întocmirea unor contracte sau pentru întocmirea facturilor fiscale pentru produsele și serviciile furnizate către Client.

 

Capitolul 2. Obiectul și valoarea contractului.

 

Obiectul contractului îl constituie serviciul de găzduire web ales de Client în procesul de comandă și/sau înregistrarea, rezervarea sau prelungirea de nume de domenii web conform cu specificațiile din tabelele de mai jos:

a) Tipuri de găzduire web disponibile, caracteristici și tarife

• Găzduire Web Partajată (Shared Web Hosting): specificații și tarife conform paginii https://webteam.ro/web-hosting-ieftin
• Găzduire Web WordPress : specificații și tarife conform paginii https://webteam.ro/web-hosting-wordpress
• Găzduire Web Reseller: specificaţii și tarife conform paginii https://webteam.ro/reseller-webteam
• Virtual Private Server: specificaţii și tarife conform paginii https://webteam.ro/vps-ieftin
• Server Dedicat: specificaţii și tarife conform paginii https://webteam.ro/servere-dedicate-ieftine
• Găzduire Mail: specificaţii și tarife conform paginii : https://webteam.ro/gazduire-email

b) Tipuri de domenii web disponibile pentru înregistrare, caracteristici și tarife:

• Domenii cu extensia .ro: Tarif anual 12 €
• Domenii .eu: Tarif Anual: 13.99 €
• Domenii .com: Tarif Anual 9.99 €, Prelungire în carantină: 100 €*,
• Domenii .net,.org,.biz,.info: Tarif Anual 15 €, Prelungire în carantină: 100 €*,

* Perioada de carantină este intervalul cuprins între 60 și 90 de zile care intervine când titularul domeniului nu își prelungește înregistrarea domeniului înainte ca acesta să expire. După această perioadă domeniul expiră devenind din nou disponibil publicului. Dacă numele de domeniu intră în carantină el nu mai poate fi recuperat contra sumei standard de prelungire anuală ci contra unor sume penalizatoare care pot fi și de zece ori mai mari decât taxa anuală.

La achiziționarea unui pachet nou de găzduire web, plătit pe minim 24 luni pentru un domeniu .com,.net,.org sau .info, domeniul pentru care ați comandat găzduirea se înregistrează gratuit. Această promoție nu se aplică la pachetele de găzduire web deja existente. Înregistrarea domeniului este gratuită, prelungirea anuală a acestuia se plătește la tariful normal (primul an de înregistrare este gratuit apoi domeniul se plătește anual).
La cererea de înregistrare a domeniilor, Clientul se obligă să respecte condițiile impuse de registrari (Compania care are logistica și dotarea necesară și este licențiată pentru a înregistra nume de domenii) după cum urmează:

– Politica de înregistrare a numelui de domeniu .eu
– Termeni și condiţii pentru înregistrare domeniilor .eu
– Regulile de înregistrare pentru Domenii.ro
– Contractul de înregistrare pentru Domenii.ro.
– Reguli înregistrare domenii Internationale .com, .net, .org, .biz, .info, etc: https://www.icann.org/resources/pages/registries/registries-agreements-en

Prețurile afișate mai sus sunt valabile pe perioadă nedeterminată. Valoarea contractului este suma înscrisă în rândul „Abonament anual” în dreptul tipului de serviciu de găzduire web ales de Client la care se adaugă dacă este cazul valoarea înregistrării, rezervării sau prelungirii domeniului web.

 

Capitolul 3. Durata contractului

 

Prezentul contract intră în vigoare în momentul primirii comenzii online a Clientului prin intermediul formularului de comandă de pe siteul webteam.ro de către Webteam Hosting & Concept , fiind valabil 12 luni, și se prelungește automat prin tacită reconducțiune pentru intervale de timp de câte 12 luni, dacă nici una dintre părti nu atacă prezentul contract cu minimum 14 zile înainte de data expirării lui.

 

Capitolul 4. Comenzi, modalități și termene de plată.

 

Comenzile se vor face numai online, accesând adresa web https://webteam.ro:

– Selectați produsul sau serviciul pe care doriți să-l achiziționați urmând procesul de comandă, când ați terminat de adăugat toate produsele și serviciile dorite apăsați pe butonul „Finalizare Comandă”

– Introduceti datele dvs. personale în formularul de înregistrare sau logați-va în cazul în care sunteți deja client al webteam.ro.

– Alegeți metoda dorită de plată și confirmați datele prin click pe butonul „Finalizare Comanda”.

Puteți alege dintre următoarele metode de plată: Credit Card / Debit Card, PayPal, BTC sau celelalte metode ce sunt disponibile la data achizitionarii.

Clientul este de acord să achite contravaloarea serviciilor și sau/produselor comandate în avans față de perioada de timp în care acestea sunt furnizate.

Clientul are obligația să introducă în formularele de comandă date complete, corecte și reale, neîndeplinirea acestei obligații atrăgând după sine anularea comenzii și/sau ștergerea contului Clientului. Webteam Hosting & Concept nu poate fi sub nici o formă făcut răspunzător pentru neplăcerile ce pot fi cauzate de furnizarea de către Client a unor date care nu sunt complete, corecte și reale. Prin bifarea casetei „Confirmați că ați citit și sunteți de acord cu termenii și condițiile de utilizare” și apăsarea pe butonul „Continuă”, beneficiarul declară că a furnizat date corecte, complete și actuale și că este de acord cu termenii acestui contract.

După finalizarea comenzii o factură proforma în format electronic este emisă automat și se trimite către adresa de e-mail introdusă în formularul de înregistrare.

Factura proforma conține toate informațiile necesare efectuării plății pentru serviciul sau produsul comandat. Această factură proforma nu are valoare contabilă.

Plata se va efectua în avans către Webteam Hosting & Concept , în termen de 5 zile lucrătoare de la emiterea facturii proforma, prin metodele de plata online afisate .

Ne rezervăm dreptul de a suspenda orice cont după trecerea a 5 zile lucrătoare fără ca plata datorată să fi fost efectuată.

Plata se va face în RON la cursul BNR din ziua emiterii facturii.
Toate facturile și plățile sunt calculate în RON (lei noi).
Clientul este obligat să verifice sumele utilizând cursul de schimb BNR din ziua plasării comenzii.
Emiterea facturii finale se va face după confirmarea plății facturii proforma și va fi pusă la dispoziția Clientului.
Începerea furnizării serviciului de găzduire web către Client și/sau înregistrarea, rezervarea sau prelungirea domeniului web comandat de către Client se face în maximum 24 de ore de la confirmarea plății de către bancă.

 

Capitolul 5. Drepturile și obligațiile părților.

 

a) Drepturile și obligațiile Webteam Hosting & Concept

Webteam Hosting & Concept se obligă să asigure spațiul web necesar pentru găzduirea site-ului Clientului, însoțit de caracteristicile prezente în tabelul de la Capitolul 2, litera a), conform planului de găzduire web ales de Client, sau să înregistreze, rezerve sau să prelungească domeniul/domeniile web comandate de Client conform cu specificațiile de la Capitolul 2, litera b).

Webteam Hosting & Concept se obligă să asigure confidențialitatea parolelor de acces ale Clientului și să remedieze problemele de natură tehnică ce împiedică funcționarea normală a serviciului de găzduire web și care revin atribuțiilor Webteam Hosting & Concept (probleme tehnice ale serverului, configurări incorecte realizate de Webteam Hosting & Concept , aspecte necorespunzătoare cu cele prezentate în acest contract).

Webteam Hosting & Concept nu are dreptul să modifice web site-ul Clientului fără acordul acestuia.

Webteam Hosting & Concept are dreptul de a înceta prestarea serviciului în cazul neplății facturilor în termen de 10 zile lucrătoare de la emiterea acestora sau a nerespectării condițiilor contractului de către Client.

b) Drepturile și obligațiile Clientului.

Clientul are dreptul de a semnala eventualele nereguli sau erori care împiedică buna funcționare a site-ului, și care țin de găzduirea acestuia.

Clientul nu poate transfera drepturile și/sau obligațiile ce îi revin prin prezentului contract fără acordul scris al Webteam Hosting & Concept , iar noul Client va trebui să accepte în scris îndeplinirea obligațiilor contractuale față de Webteam Hosting & Concept .

Clientul este responsabil pentru menținerea în condiții de securitate a numelui de utilizator, parolelor și a altor informații confidențiale. Dacă există orice suspiciune că aceste informații sunt compromise Clientul trebuie să solicite modificarea datelor de autentificare contactând serviciul support. Scripturile și programele folosite de Client trebuie întreținute și aduse la zi, este responsabilitatea Clientului să le facă actualizarea ori de câte ori este necesar, în special atualizarile ce țin de securitate.

Clientul este responsabil pentru actualizarea informațiilor de contact din panoul de control clienți, atunci când este necesar. Noi nu putem fi trași la răspundere pentru confuzii intervenite în comunicare ca un rezultat direct al neefectuării de către Client a actualizărilor necesare.

Ce nu se poate găzdui

Clientul se obligă să nu folosească serverele Webteam Hosting & Concept și/sau serviciul de găzduire web furnizat sub nici o formă și în nici o circumstanță pentru găzduirea, comunicarea de, referirea la sau direcționarea către nici unul (una) din următoarele:

-Nuditate, pornografie, orice imagine sau text cu conținut sexual sau obscen;
-Violarea unui drept de autor sau al oricărui alt drept al oricărei terțe părți;
-Amenințări, abuz, hărțuire, declarații calomnioase;
-Activități ilegale cum ar fi: phishing, spoofing, proxy, hacking, sniffing, identity theft, răspândirea de viruși informatici, keyloggere, troieni, warez (mp3, avi, muzică, filme, programe/software fără a deține drept de autor și/sau distribuție),scripturi și programe piratate sau nulled, etc.;
-Orice imagine sau text menit să încurajeze sentimentul de ură;
-Colectarea de informații personale pentru utilizarea în scopuri ilegale;
-Websiteuri cu Sisteme MLM (mulți level marketing)-Jocuri Piramidale;
– Sisteme Topsite sau Ranking;
– Coin mining, crypto currency mining, servere sau scripturi de minat monede virtuale sau alte scripturi și aplicații care au legătură cu minarea de cripto monede
– IRC (mirc, mirc bots, etc), Anonimizator, Chat room-uri fără a include scripturile standard din panoul de control;
– Orice fel de software de tip bots sau crawlere;
-stocarea de fișiere (ex.: filme, fișiere mp3, arhive, poze personale, fișiere de back-up, fișiere executabile (.exe, .bat, .dll) sau alte fișiere care nu au legătură cu siteul Clientului sau nu sunt folosite în cadrul siteului, etc);
– Găzduire e-mail gratuit, torrent, torrent tracker, free download și/sau free upload (download ori upload gratuit), hub-uri peer 2 peer (DC++, etc);
– audio/video streaming și/sau orice fel de real-time streaming cum ar fi radiourile sau televiziunile online, videochat, orice fel de jocuri online, servere de jocuri, conexiuni cu servere de jocuri, colectare statistici din servere de jocuri;
– Orice conținut considerat de Webteam Hosting & Concept ca fiind dăunător; în caz contrar, serviciul de găzduire web va fi suspendat sau șters fără notificare prealabilă și fără rambursarea sumei plătite pentru găzduire.

Orice alte scripturi vor fi dezactivate sau șterse fără notificare prealabilă, iar în cazurile grave sau de recidiva contul va fi anulat, fără restituirea sumei plătite pentru găzduire.

Toate forumurile, blogurile, guestbook-urile și/sau alte sisteme cu înregistrare de utilizatori care au posibilitatea de postare de conținut online trebuie să aibă pe pagina de înregistrare a utilizatorului sisteme de prevenire a înregistrării roboților și a spammerilor (cod Captcha-imagine de verificare). De asemenea, aceste sisteme trebuie să valideze existența adresei de email a utilizatorului prin link de activare trimis prin email către adresa introdusă în formularul de înregistrare, sistemele care activează automat utilizatorul fără nici un fel de verificare vor fi suspendate fără avertisment prealabil. Proprietarii unor astfel de sisteme au obligația de a supraveghea conținutul postat de utilizatori astfel încât acest conținut să nu contravină vreunei legi sau prevederilor prezentului contract.

 

Politica ANTI-SPAM:

 

Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate pentru promovarea oricărui site, serviciu sau produs sau trimiterea de mesaje SPAM continand fisiere Malware, Hijack , Virusi, utilizând serverele Webteam Hosting & Concept sau prin serverele unor terți pentru promovarea oricărui site găzduit de Webteam Hosting & Concept va avea ca și consecință suspendarea sau dupa gravitate, anularea contului de client, fără restituirea sumei plătite pentru serviciu/servicii auxiliare.
Pot fi operate liste email în condițiile în care persoanele se înscriu pentru a primi mesaje prin metode „opt-în” și se publică în toate mesajele procedura de retragere din liste. Orice reclamație primită în acest sens va fi investigată și se vor luă măsurile ce se impun.

Un mesaj poate fi considerat SPAM chiar dacă:
– Include expresia „Acest e-mail nu poate fi considerat SPAM …” sau alte expresii asemănătoare,
– Adresa de email a fost colectată de pe un site public,
– Dacă datele de indentificare ale expeditorului sunt incomplete sau incorecte,
– Dacă nu puteți demonstra ca o anumită persoană a fost de acord să primească mesaje e-mail de la dvs,
– Dacă procedura de retragere (opt-out) din baza de date cu adrese de e-mail nu funcționează,
– Dacă folosiți liste de e-mail cumpărate sau primite la schimb și vi s-a spus că este legal,
– Mesajul e-mail este trimis de pe alt server.

Va rugăm citiți legislația în vigoare: – Lege nr. 365 din 7 iunie 2002 privind comerțul electronic ( http://www.legi-internet.ro/legislatie-itc/comert-electronic/legea-comertului-electronic.html )
– Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal ( http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/677_2001.php )
– CAN SPAM ACT ( https://www.ftc.gov/tips-advice/business-center/guidance/can-spam-act-compliance-guide-business )

WebTeam Hosting & Concept nu va permite folosirea serverelor VPS pentru comiterea de infractiuni cibernetice, SPAM , atacuri de tip DDoS , flood sau raspandirea de cod malware/virusi. Clientii depistati ca incalca politica noasta, va avea contul inchis fara nici o notificare si indiferent de perioada platita sau serviciile conexe cumparate. Sumele platite NU SE RETURNEAZA! ca urmare a incalcarii politicii noastre de Anti-Spam si infractiuni cibernetice. Tinem la reputatia IP-urilor noastre si acestea sunt monitorizate 24 cu 24, 365 de zile.

Clientul are responsabilitatea de a-și downloada propriile backup-uri din panoul de control.

Clientul este de acord să aibă o conduită adecvată în relația cu personalul Webteam Hosting & Concept , să nu solicite suport tehnic atunci când nu este cazul, să nu solicite în mod repetat soluționarea unor probleme inexistente sau care nu depind de Webteam Hosting & Concept , în caz contrar, contul de găzduire poate fi suspendat fără notificare prealabilă.

Clientul este de acord să nu folosească excesiv resursele serverului. În cazul în care contul de găzduire web al Clientului utilizează o cantitate mult prea mare de resurse (memorie, procesor,etc.), Webteam Hosting & Concept poate lua măsuri de corecție prin închiderea de procese, dezactivarea și/sau suspendarea contului de găzduire, etc., pentru a menține stabilitatea și în general buna funcționare a serverului.

În unele cazuri conturile sunt suspendate automat, de către scripturi/programe de control și monitorizare instalate pe server, fără intervenție umană, când se atinge limita resurselor alocate sau când sunt detectate activități ilegale.

Clientul poate să solicite îmbunătățirea pachetului sau mărirea resurselor pe care le are alocate pentru a evita suspendarea contului de găzduire web. Constituie responsabilitatea Clientului să ne contacteze din timp pentru a solicita îmbunătățirea pachetului pentru a evita astfel suspendarea contului pentru depășirea resurselor alocate.

 

Consumul de resurse

 

Clientul nu are voie să folosească mai mult de 2% pe zi din puterea de procesare a procesorului (Central Processing Unit-CPU) serverului, 3% din memoria RAM pe zi, să ruleze mai mult de 10 procese simultane per user, să permită oricărui proces să ruleze în cazul în care acesta consumă mai mult de 20% din puterea CPU la un moment dat sau să permită oricărui proces să ruleze în cazul în care acesta consumă mai mult de 128MB din memoria RAM la un moment dat. Bazele de date sunt limitate la maxim 16 conexiuni simultane cu un timp maxim de interogare ( query time ) de 8 secunde. Scripturile programate cronologic (Cron jobs) nu pot fi executate și/sau rulate la intervale mai mici de 30 de minute, în caz contrar ele vor fi dezactivate. În cazul în care un cont utilizează o cantitate mult prea mare de resurse (memorie, procesor,etc.), contul poate fi suspendat pentru a menține buna funcționare a serverului. Numărul maxim de mesaje e-mail care pot fi trimise pe oră de pe un domeniu a fost limitat la 300 pentru prevenirea SPAM-ului, numărul de logări la mail este de maxim 180 pe oră, depășirea acestor limite atrage după sine suspendarea contului de găzduire web pentru menținerea în bună funcționare a serverului.

Pentru respectarea condițiilor menționate mai sus există programe specializate de monitorizare și alertare care rulează pe server.

 

Capitolul 6. Raspunderea limitată

 

Webteam Hosting & Concept nu poate fi considerată responsabilă pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporară a serverelor, oricare ar fi motivul care cauzează acest lucru. Această prevedere include și daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor.

Clientul este de acord să garanteze și să considere Webteam Hosting & Concept nevinovată în legătură cu orice pretenții, daune, incluzând, fără a se limita la acestea, daunele cauzate terților, rezultate ca și consecință a utilizării serviciilor cauzatoare de daune Clientului.

Clientul declară că înțelege și acceptă ca în orice situații în care Clientul va solicita daune de orice fel de la Webteam Hosting & Concept , suma totală a daunelor solicitate de Client pentru orice motiv și care ar putea fi achitate de Webteam Hosting & Concept nu va putea depăși în nici un mod și în nici un caz suma totală a tarifelor (taxelor) achitate de către Client către Webteam Hosting & Concept.

 

Capitolul 7. Încetarea contractului

 

a) Contractul se poate rezilia cu acordul ambelor părți, în termenul de valabilitate, fără plata de daune, dacă au fost achitate integral obligațiile.

b)Clientul are dreptul să notifice în scris Webteam Hosting & Concept că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14(paisprezece) zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la intrarea în vigoare a contractului.

c) În perioada achitată în avans de către Client, Clientul nu poate uza de clauza prevăzută la Cap. 7 lit.b).

d) În termen de 30 zile de la neplata ultimei facturi, prezentul contract se reziliază de drept fără îndeplinirea oricărei alte formalități iar serviciile de care beneficiază Clientul sunt desființate (șterse definitiv de pe server). În cazul numelor de domenii sau al serviciilor a căror data de expirare este controlată de către terți (emitenți de certificate SSL, maintaineri de adrese IP, registrari internaționali, etc) depășirea termenului de plată poate duce la încetarea sau suspendarea serviciului în prima zi de la neplata de către respectivii terți.

 

Capitolul 8. Dispoziţii finale

 

Webteam Hosting & Concept își rezervă dreptul de a modifica prezentul document, acest lucru însă nu constituie motiv întemeiat pentru încetarea relațiilor contractuale de către Client și nici pentru refuzarea plății serviciilor prestate de Webteam Hosting & Concept .
Webteam Hosting & Concept nu va fi responsabil pentru informațiile afișate pe site-ul Clientului. Responsabilitatea pentru aceste informații aparține exclusiv Clientului.
În cazul încetării serviciilor ca urmare a nerespectării contractului de către Client, Webteam Hosting & Concept nu este responsabil cu despăgubirea Clientului pentru plățile efectuate.
Prevederile prezentului contract sunt guvernate de legea română iar părțile se angajează irevocabil să recunoască jurisdicția exclusivă a acesteia în caz de litigiu.
Orice neînțelegeri rezultând din derularea prezentului contract se vor soluționa pe cale amiabilă. În situația în care nu se ajunge la o soluție pe această cale, părțile se vor adresa instanțelor românești competente.
Clienții trebuie să țină cont de faptul că prin încălcarea prezentelor prevederi pot răspunde penal sau civil în fața legii.
Ne revine dreptul de a adăuga, anula sau modifica termeni și condiții conținute în prezentul document, caracterisicile planurilor de găzduire web, prețurile serviciilor și produselor oferite și conținutul siteului oricând, acest lucru însă nu constituie motiv întemeiat pentru încetarea relațiilor de colaborare de către Client și nici pentru refuzarea plății serviciilor prestate de Webteam Hosting & Concept.
Sfătuim Clienții să verifice acest document frecvent pentru a fi informați despre orice modificări.